Theater De Balsemblomme Gent - Sint-Amandsberg

Twaalf gezworenen 

SPEELDATA vr 22, za 23, vr 29, za 30, zo 31 maart 2019

LOCATIE  Zaal Nova, St-Bernadettestraat, 9000 Gent

TEKST 

REGIE Patrick Pevenage

SPEL Els Arnaut, Erkan Arslan, Joke Batseleer, Philippe Ceulemans, Mieke De Decker, Natalie Donck, Rosa Duchateau, Frederik Gulinck, Koenraad Pauwelyn, Liane Vermeulen, Lutgart Verraes, Dirk Willems

MEDEWERKERS Ann Verdonck, Rosa Duchateau

Een achttienjarige, getinte jongen uit een achterbuurt staat terecht voor de moord op zijn vader. Twaalf juryleden zullen oordelen over zijn leven en het bewijs lijkt glashelder: schuldig. Maar bij de eerste stemming zet één jurylid vraagtekens en er ontspint zich een verhit debat over wie gelijk heeft, over waarheid of twijfel. Dan blijkt eigenlijk ieders oordeel gevoed te worden door vooroordelen, racisme of persoonlijke angsten. Dit maakt deze klassieker uit 1954 van de Amerikaanse schrijver Reginald Rose zo actueel.

Wie is er bang voor Virginia Woolf

SPEELDATA Do 6, Vr 7, Za 8, Zo 9 februari 2020

LOCATIE Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21, 9000 Gent

TEKST Edward Albee

REGIE Marc De Ruyck

SPEL Barbara Collewaert, Wim Van Doorsselaere, Nicole Vanhoucke, Dirk Willems

MEDEWERKERS Ann Verdonck, Rosa Duchateau

George, hoofddocent geschiedenis, en zijn vrouw Martha hebben het jongere koppel Nick en Honey na een feestje uitgenodigd om thuis nog een laatste borrel te drinken. Het resultaat: een nacht vol ruzie, frustratie, verwijten, verraad en onthullingen. De gasten worden langzamerhand in een echtelijke oorlog betrokken. Er wordt onnavolgbaar veel gedronken, verbaal gemarteld en de laatste illusies worden genadeloos om zeep gebracht. Alles wordt ingezet om de pijnlijke realiteit niet onder ogen te hoeven zien. George en Martha vormen misschien wel het meest bekende koppel uit het moderne theater. Ze staan symbool voor de Amerikaanse cultuur en de mislukking van de American Dream. Met hun lachwekkende en tegelijkertijd pijnlijke en wrede woordenstrijd vraagt Albee aandacht voor de nietszeggendheid van de moderne tijd.

Het uur van de wolf 

SPEELDATA za 28, zo 29 april en vr 4, za 5, zo 6 mei 2018

LOCATIE  De Koer/Ciné Rio, Meibloemstraat 86, 9000 Gent

TEKST Ingmar Bergman

REGIE Koen Van Loocke

SPEL Elisa Baeyens, Joke Batseleer, Sara Geens, Frederik Gulinck, Liane Vermeulen

MEDEWERKERS Ann Verdonck, Rosa Duchateau

De schilder Johan Borg en zijn vrouw Anna vestigen zich op een eiland. Ze leven daar geïsoleerd van de rest van de wereld. Op een dag besluit Anna op aanraden van een vrouw om het geheime dagboek van haar man te lezen. Ze leest daarin over de hersenspinsels en de nachtmerries van Johan. De crisis van een kunstenaar en zijn huwelijk. Een zeer persoonlijke film waarin Bergman op tocht gaat in het onderbewuste. ‘In het uur van de wolf’, tussen slapen en waken, krijgen demonen vrij spel.

Martino 

SPEELDATA vr 10, za11, zo 12, vr 17 en za 18 november 2017

LOCATIE  Zaal Nova, Sint-Bernadettestraat 132 , 9000 Gent

TEKST Arne Sierens

REGIE Francis Ringelé

SPEL Philippe Ceulemans, Mieke De Decker, Rosa Duchateau, Frederik Gullinck, Patrick Pevenage, Wim Van Doorselaere

MEDEWERKERS Ann Verdonck, Rosa Duchateau

Patricia runt sandwichbar ‘Martino’, een volks familiebedrijf, samen met haar broer Alex, want vader zit met een depressie in Spanje. Patricia is van plan zich aan de horeca te ontworstelen en droomt van verre reizen. Alex komt net uit de gevangenis en zegt zijn drugsverslaving te boven te zijn. Hij heeft grootse plannen om de Martino trendy te maken. De voormalige bokser Benito maakt vol overgave het eten klaar, maar de liefde die hij voor Patricia voelt is helaas niet wederzijds. Taxichauffeur Willy zit avond in avond uit op zijn vaste plek aan de bar en vreet zich vol. Gaetan is de privéchauffeur van een minister en overbrugt in de Martino de tijd die zijn baas bij diens maîtresse doorbrengt. Kijkend naar het leven in de Martino schrijft hij ergens in een hoekje het scenario voor de ultieme film, die er nooit zal komen. En de eenzame Evelyne wacht met smart op de terugkeer van haar Albanese vriend. Stuk voor stuk houden deze mensen zich op de been door te dromen en te hopen. Een verlangen naar liefde is de motor van zowat elk figuur in dit stuk.

Webdesign by Greendots