Wie zijn wij?...


Theater De Balsemblomme is één van de toonaangevende liefhebbersgezelschappen uit het Gentse, meer bepaald uit Sint-Amandsberg, en is een afdeling van "De Aloude Overste ende Souvereine Princelycke Camere van der Rhetorycke 'Jhesus met der Balsemblomme' " gesticht in 1493.

 

Theater De Balsemblomme brengt niet 'zomaar' theater; geen inhoudsloze 'fastfood'-producties of platgetreden kluchten. Wij streven technisch hoogstaande voorstellingen na, zowel op acteervlak als op de technische uitvoering ervan (decor, geluid, belichting).

 

Ook de inhoud van de stukken overstijgt bij ons het louter commerciële niveau. Een greep uit de auteurs van de laatste seizoenen: Ed Vanderweyden (BEL), Arthur Miller (USA), Edward Albee (USA), William Shakespeare (ENG), Tennessee Williams (USA), Michel De Ghelderode (BEL), Anton Tsjechov (RUS), J.B. Priestley (ENG), Martin MacDonagh (IER), Frank Wedekind (DUI), Tom Topor (FRA), Hugo Van Laere (BEL), Dennis Potter (ENG), Stig Dagerman (DEN), Jean Cocteau (FRA),  ...

 

Maar, dat betekent niet dat er bij Theater De Balsemblomme niet (groen) gelachen kan worden, want ook ontspannende producties 'met inhoud' verliezen we niet uit het oog, zoals stukken van Tom Lanoye en Herman Brusselmans (BEL), Molière (FRA), Alan Ayckbourn (ENG), Jean-Noël Fenwick (FRA), Woody Allen (USA), Marc Camoletti (FRA), Jean Anouilh (FRA), Rudi Bekaert (BEL), Ivan Menchell (USA), Sergi Belbel (SPA), Marivaux (FRA), Walter Van den Broeck (BEL), Françis Veber (FRA), Shelagh Stephenson (IER), Marcel Pagnol (FRA), Arne Sierens (BEL), ...

 

Bij dit alles staat bovendien een vakkundige begeleiding voorop.

Zo werkte Theater De Balsemblomme tijdens de voorbije seizoenen met regisseurs als Jules Van Houtte, Wim De Puydt, André Missiaen,  Mieke Bouve, Dirk Meul, Veerle De Ridder, Benjamin Van Tourhout, Saskia De Ceuninck, Geert Willems, Hugo Van Laere, Eddy Daese …


De voorstellingen hebben (benevens uitzonderingen) plaats :
in Zaal Nova, Sint-Bernadettestraat 132-134, 9000 Gent.

Toneelrepetities en vergaderingen hebben plaats in onze lokalen in het Groot-Begijnhof te Sint-Amandsberg.

 

... en doelstellingen

 

Om een optimaal resultaat te bereiken stelt 'Theater De Balsemblomme' twee belangrijke doelstellingen voorop.

 

Doelstelling 1

 

De hoofdactiviteit van Theater De Balsemblomme is - hoe kan het ook anders - het toneel. Onze belangrijkste doelstelling is dan ook: "het bevorderen van de culturele ontplooiing van onze Vlaamse medemensen op de bühne (spelerscast), achter de coulissen (technici) en voor het voetlicht (publiek). En dit proberen wij na te streven door het organiseren van allerlei 'kunstvolle' manifestaties, in het bijzonder toneelvoorstellingen."

 

Wij brengen per seizoen twee tot drie toneelproducties, waarvan op aanvraag ook reisvoorstellingen, die gemiddeld door meer dan 500 toeschouwers bijgewoond worden. Daarnaast nemen we regelmatig deel aan diverse toneeltornooien, waarbij reeds menig succes ons te beurt viel, zoals blijkt in de rubriek over de recente geschiedenis van Theater De Balsemblomme.

 

Om deze doelstelling te kunnen verwezenlijken moeten we steeds beroep kunnen doen op vele medewerkers. Interesse? Klik dan hier.

 

 

Doelstelling 2 

 

Om doelstelling één mogelijk te maken, stellen wij een tweede doelstelling voorop: "Het creëren van een goede verstandhouding tussen spelers, technici, bestuur en leden door o.a. het uitgeven van het tijdschrift 'De Balsemblomme-Info' en het organiseren van allerlei sfeervolle bijeenkomsten, zoals wandelzoektochten, stadswandelingen, bowling- en bollingavonden, gespreksavonden.

 

Daarnaast brengen we ook regelmatig een bezoek aan musea, tentoonstellingen, en wonen we toneelvoorstellingen van collega-liefhebbers bij. Verder is er ook nog het jaarlijkse, traditionele patroonfeest en de statutaire ledenvergadering.

 

Zoals je ziet, vindt iedereen wel iets in deze brede waaier van activiteiten. Wil je meer informatie over het lidmaatschap bij  Theater De Balsemblomme, klik dan hier.

 

Theater De Balsemblomme biedt ook een waaier aan publicitaire mogelijkheden waarbij jouw bedrijf of organisatie extra in 'the picture' kan gezet worden.

 

Interesse? Klik dan hier.

 

Als ons aanbod jou aanspreekt, neem dan vandaag nog met ons contact op.

 

 

 

 

 

 

 
 
 NIEUWS
 

 

 
Theater De Balsemblomme wordt gesteund door De Stad Gent en de Provincie Oost-Vlaanderen en is lid van Open Doek.